Alle coaches

 

Op deze pagina vindt u alle diabetescoaches en -trainers van Nederland!

Bent u zelf diabetescoach of -trainer? Klik hier voor meer informatie over ons collectief en de registratie.

 

 


 

Diabetescoach Guusje Neijens

www.diabetist.nl

Guusje Neijens (de Diabetist)
Praktijkadres: Balderikstraat 2a, 7415 VL Deventer
06-15242449
info@diabetist.nl

Aanbod: “Ik bied bemiddeling en advies aan ouders die leuke vertrouwde (kundige) oppas zoeken, instructie en oefening aan scholen, BSO’s en peuterzalen, klinische lessen en trainingen voor instellingen en advies over diabetes tijdens sport, speldagen en vakanties aan groepsleidingen. Daarnaast ben ik vraagbaak en ‘ombudsvrouw’ die kan helpen bij verzekeringsvragen, voeding, leefstijl, behandeling, wonden, vragen bij ‘alternatieve geneeswijzers’, arbeidsrecht en sociale problemen.”

Achtergrond: Diabetesconsulent, Beweeg- en leefstijladviseur, Trainer gezondheidsvaardigheden.

 


 

Diabetescoach Mirjam de Jonge

www.dejonge-diabetescoach.nl

Mirjam de Jonge (dejonge-diabetescoach)
Praktijkadres: Broekkant 33, 6581 AC Malden
06-12128494
info@dejonge-diabetescoach.nl

Aanbod: “Ik bied, afhankelijk van uw behoefte, coachtrajecten aan, begeleid gezinnen met diabetes, organiseer wandel coaching met een groep of individueel of geef trainingen over diabetes. Daarnaast zijn er mogelijkheden om met werkgevers of andere zorgverleners samen te werken om voor u het effectiefste traject te bepalen.”

Achtergrond: HBO Opleidingskundige, Trainer en Coach. Certificaten in coachend leiderschap, train de trainer en effectief communiceren. Werkervaring als trainer, coach bij MSD Animal Health, Vilente en G4S. Ruim 30 jaar diabetes type 1 en daarmee ervaringsdeskundige.

 


 

Diabetescoach Jacqueline Putker

www.putkercoaching.nl

Jacqueline Putker (Putker coaching)
Praktijkadres: In overleg op locatie of thuis (regio Utrecht / Zuid-Holland)
06-16164103
J.putker@gmail.com

Aanbod: “Ik begeleid en empower mensen met de chronische ziekte diabetes. Mijn ervaring van meer dan 25 jaar als diabetesverpleegkundige heeft mij veel geleerd over alle behandelingsmogelijkheden en consequenties van deze chronische ziekte. Toch zal ik tijdens de coaching vooral gericht zijn op de psychosociale aspecten van je aandoening. Ik geef geen adviezen over de behandeling van je diabetes. Zal wel meedenken en je zo nodig terug verwijzen naar je diabetesteam.”

Achtergrond: BIG geregistreerd diabetesverpleegkundige (bijna 30 jaar). Ingeschreven in beroepsregister EADV. Auteur van boekje: ‘Diabetes, een rugzak voor het leven’.

 


 

Diabetescoach Linda van der Sanden

www.diabetescoachingnederland.nl

Linda van der Sanden (Diabetescoaching Nederland)
Prakijktijkadres: Beekgraaf 2, 5271 CP Sint Michielsgestel
06-39188276
info@diabetescoachingnederland.nl

Aanbod: “Ik ben gespecialiseerd in diabetes type 2, gedragsverandering, gewichtsvermindering, hoge bloeddruk en te hoog cholesterol. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het persoonlijk, op maat en samen veranderen van jouw blijvende leefstijlverandering!”

Achtergrond: Diabetescoach en voedingscoach voor het bedrijf Ergo Optima (workshops en vitaliteitscoaching voor groepen werknemers van verschillende gemeenten en bedrijven op locatie). Voorheen gewichtsconsulente, Trainer Hormoonfactor, Orthomoleculaire suppletie en cognitieve gedragstherapie, coach bij o.a. de Weight Watchers en eigen praktijk ManInBalans voor de begeleiding van mannen met overgewicht.

 


 

Diabetescoach Juliette Kars

www.kars-coaching.nl

Juliette Kars (Kars Coaching)
Prakijktijkadres: Groningen, Assen e.o.
info@kars-coaching.nl

Aanbod: “Ik ondersteun particulieren bij loopbaanvragen, studiekeuze, en bij dilemma’s en puzzels die niet direct met werk te maken hebben. Sinds mijn 14de (1993) heb ik diabetes type 1. Omdat ik zelf gemerkt hebt hoe belangrijk aandacht voor de psychosociale kant van diabetes is (acceptatie, omgaan met lastige sociale situaties, een goede balans vinden tussen diabetes en ‘gewoon lekker leven’), gebruik ik mijn coachingsvaardigheden om anderen daarmee te helpen.”

Achtergrond: Loopbaanadviseur en coach. Voorheen studieadviseur. Opleiding in klassieke talen, gevolgd door Vistanova Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur.

 


 

Diabetescoach Ellen Bakker

www.ellenbakkercoaching.nl

Ellen Bakker (Ellen Bakker Coaching)
Prakijktijkadres: Morskade 15a, 2332 GB Leiden
(5 min. van het LUMC, per auto)
06-44433955
info@ellenbakkercoaching.nl

Aanbod: “Lifecoaching. Ik begeleid je bij het (her)ontdekken van je eigen kracht en bij het beantwoorden van vragen als: Hoe komt het dat ik mijn doel (en), al dan niet diabetesgerelateerd, maar niet kan bereiken? En, vooral, wat kan ik daar aan doen?”

Achtergrond: Gediplomeerd Life Coach, afgestudeerd pedagoog, jarenlange ervaring als docent en studiebegeleider, HBO Medische Basiskennis diploma, sportmasseur, zelf diabetes type I sinds mijn 7e jaar. Jarenlang topsport bedreven mèt diabetes.

 


 

Leontine Lenferink

www.nu-n-nu.nl

Leontine Lenferink (Nu-n-Nu Mindfulness)

logonunnu

Praktijkadres: Daal en Bergselaan 56R, 2565AG Den Haag
06-28912550
info@nu-n-nu.nl

Aanbod: “Ik geef Mindfulnesstraining en –coaching aan mensen met diabetes. Hiermee leer je vaardigheden waardoor je niet telkens vervalt in je oude gedrag en negatief over jezelf gaat denken en voelen. Je bent beter in staat om juist op de meest moeilijke en verleidelijke momenten goed voor jezelf te zorgen en keuzes te maken waardoor je je krachtig en gelukkig voelt; kortom: het leven leidt dat je graag wilt leiden. En als het wel eens tegenzit helpt Mindfulness je ook om minder hard over jezelf te oordelen; mild voor jezelf te zijn in plaats van jezelf onderuit te halen. En dat kunnen mensen met diabetes erg goed gebruiken (weet ik uit ervaring).”

Achtergrond: Onderwijskundige en als zodanig gewerkt in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs. Post-Hbo opleiding Mindfulnesstrainer en opleiding tot Kindermindfulnesstrainer. Eigen praktijk ‘Nu-n-Nu mindfulness’, en daarnaast Mindfulnesstrainer voor ‘Schouten en Nelissen’ en voor ‘Mindfulonderwijs’. Zelf type 1-diabetes en dus ervaringsdeskundige.

 


 

 _mg_9257_r

www.brigietbrink.nl

Brigiet Brink (Brigiet Brink Coacht & Traint)
Prakijktijkadres: Bernulfusstraat 2, 3817 BL Amersfoort
06-41317447
info@brigietbrink.nl

Aanbod: “Als diabetescoach begeleid ik mensen met diabetes hun eigen weg te vinden om deze ingrijpende ziekte een plek in het leven te geven. Zodat zij op hun eigen manier de draad weer op kunnen pakken zonder diabetes de overhand te laten nemen of te negeren”.

Achtergrond: “Sinds 2012 ben ik werkzaam als zelfstandig diabetescoach en trainer/coach in de (diabetes)zorg. Mijn missie is bijdragen aan een gezond en positief leven met diabetes. Dit doe ik door mijn eigen ervaringen met diabetes in artikelen te delen en mensen met diabetes te coachen individueel of in groepsverband. Daarnaast train ik zorgprofessionals op het gebied van persoonsgerichte zorg. Ik ben gediplomeerd coach en was voorheen ruim zeven jaar werkzaam als trainer/coach in de cultuursector”.

 


 

Lois

www.samenmetloiscoaching.nl

Marieke van der Vegt (Samen met Lois Coaching)
Praktijkadres: Op den Berg 25, 6711 CR Ede
06 – 153 15 183
samenmetlois@gmail.com

Aanbod: “Samen met Lois Coaching betekent dat je een coachingstraject aangaat waarbij de hond (Lois) wordt ingezet als co-coach. Door samen met Lois activiteiten uit te voeren, ontdek je meer over jezelf. Lois helpt je bij het accepteren van ingrijpende gebeurtenissen, bijvoorbeeld een chronische ziekte, bij jezelf of iemand in je naaste omgeving.”

Achtergrond: “Samen met Lois ben ik een gecertificeerd coachingteam. Wij hebben samen de opleiding Dog Assisted Coaching gevolgd. Ik ben ervaringsdeskundige omdat ik zelf al meer dan 20 jaar diabetes type 1 heb.”

 


 

foto website 13

www.elisabeth-sanders.com

Elisabeth Sanders
Praktijkadres: Essenlaan 19,2061GA, Bloemendaal
06-40948653

sandersdiabetescoach@gmail.com

Aanbod: “Als diabetescoach en ervaringdeskundige is het mijn doel kinderen en volwassenen met diabetes type 1 of ouders van kinderen met diabetes type 1 te begeleiden en te ondersteunen bij de psychische gevolgen die deze chronische ziekte met zich meebrengt. Samen met de cliënt zoek ik uit hoe je diabetes type 1 een positieve plek in je leven kan geven. Samen gaan we op zoek naar de juiste balans in het leven met deze chronische ziekte. Een balans waarbij je gezond bent, maar tevens kan genieten van het leven. Hierbij besteed ik veel aandacht aan de verschillende emoties die diabetes kan veroorzaken. Ik maak onder andere gebruik van oplossingsgerichte therapie en mindfulness”.

Achtergrond: “Afgestudeerd orthopedagoog en opvoedkundige, daarna veel werkervaring opgedaan binnen verschillende jeugdzorginstellingen, nu naast mijn eigen praktijk tevens werkzaam als POH GGZ (praktijkondersteuner huisarts geestelijke gezondheidszorg) en hiervoor veel bijscholingen gevolgd waaronder over stress, oplossingsgerichte therapie, en mindfulness. Daarnaast heb ik sinds 1989 zelf diabetes type 1”.

 


 

FeWo_38be_i

www.femvit.nl

Femke Wollgarten (FemVit)

Praktijkadres: in overleg op (buiten)locatie, regio Limburg

info@femvit.nl

Aanbod: “Als ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in diabetes type 1. Ik bied begeleiding aan mensen met diabetes gericht op onder andere de volgende thema’s: leefstijl, loopbaan, reizen, zwangerschap en het acceptatieproces rondom diabetes.”

Achtergrond: “Ruime en brede werkervaring als coach & trainer, Post-HBO geregistreerd leefstijlcoach en zelf diabetes type 1 sinds mijn 24e levensjaar. Mijn werkwijze is dat ik mensen met diabetes weet te stimuleren en te motiveren wat er vooral wel mogelijk is met deze ziekte. Ik zelf ga geen uitdaging uit de weg met mijn diabetes en dit heeft een positieve invloed op mijn eigen gezondheid.”