Alle coaches

 

Op deze pagina vindt u alle diabetescoaches en -trainers van Nederland!

Bent u zelf diabetescoach of -trainer? Klik hier voor meer informatie over ons collectief en de registratie.

 

 


 

Diabetescoach Guusje Neijens

www.diabetist.nl

Guusje Neijens (de Diabetist)
Praktijkadres: Balderikstraat 2a, 7415 VL Deventer
06-15242449
info@diabetist.nl

Aanbod: “Ik bied bemiddeling en advies aan ouders die leuke vertrouwde (kundige) oppas zoeken, instructie en oefening aan scholen, BSO’s en peuterzalen, klinische lessen en trainingen voor instellingen en advies over diabetes tijdens sport, speldagen en vakanties aan groepsleidingen. Daarnaast ben ik vraagbaak en ‘ombudsvrouw’ die kan helpen bij verzekeringsvragen, voeding, leefstijl, behandeling, wonden, vragen bij ‘alternatieve geneeswijzers’, arbeidsrecht en sociale problemen.”

Achtergrond: Diabetesconsulent, Beweeg- en leefstijladviseur, Trainer gezondheidsvaardigheden.

 


 

Diabetescoach Mirjam de Jonge

www.dejonge-diabetescoach.nl

Mirjam de Jonge (dejonge-diabetescoach)
Praktijkadres: Broekkant 33, 6581 AC Malden
06-12128494
info@dejonge-diabetescoach.nl

Aanbod: “Ik bied, afhankelijk van uw behoefte, coachtrajecten aan, begeleid gezinnen met diabetes, organiseer wandel coaching met een groep of individueel of geef trainingen over diabetes. Daarnaast zijn er mogelijkheden om met werkgevers of andere zorgverleners samen te werken om voor u het effectiefste traject te bepalen.”

Achtergrond: HBO Opleidingskundige, Trainer en Coach. Certificaten in coachend leiderschap, train de trainer en effectief communiceren. Werkervaring als trainer, coach bij MSD Animal Health, Vilente en G4S. Ruim 30 jaar diabetes type 1 en daarmee ervaringsdeskundige.

 


 

Diabetescoach Jacqueline Putker

www.putkercoaching.nl

Jacqueline Putker (Putker coaching)
Praktijkadres: In overleg op locatie of thuis (regio Utrecht / Zuid-Holland)
06-16164103
J.putker@gmail.com

Aanbod: “Ik begeleid en empower mensen met de chronische ziekte diabetes. Mijn ervaring van meer dan 25 jaar als diabetesverpleegkundige heeft mij veel geleerd over alle behandelingsmogelijkheden en consequenties van deze chronische ziekte. Toch zal ik tijdens de coaching vooral gericht zijn op de psychosociale aspecten van je aandoening. Ik geef geen adviezen over de behandeling van je diabetes. Zal wel meedenken en je zo nodig terug verwijzen naar je diabetesteam.”

Achtergrond: BIG geregistreerd diabetesverpleegkundige (bijna 30 jaar). Ingeschreven in beroepsregister EADV. Auteur van boekje: ‘Diabetes, een rugzak voor het leven’.


 

Leontine Lenferink

www.nu-n-nu.nl

Leontine Lenferink (Nu-n-Nu Mindfulness)

logonunnu

Praktijkadres: Daal en Bergselaan 56R, 2565AG Den Haag
06-28912550
info@nu-n-nu.nl

Aanbod: “Ik geef Mindfulnesstraining en –coaching aan mensen met diabetes. Hiermee leer je vaardigheden waardoor je niet telkens vervalt in je oude gedrag en negatief over jezelf gaat denken en voelen. Je bent beter in staat om juist op de meest moeilijke en verleidelijke momenten goed voor jezelf te zorgen en keuzes te maken waardoor je je krachtig en gelukkig voelt; kortom: het leven leidt dat je graag wilt leiden. En als het wel eens tegenzit helpt Mindfulness je ook om minder hard over jezelf te oordelen; mild voor jezelf te zijn in plaats van jezelf onderuit te halen. En dat kunnen mensen met diabetes erg goed gebruiken (weet ik uit ervaring).”

Achtergrond: Onderwijskundige en als zodanig gewerkt in het bedrijfsleven, bij de overheid en in het onderwijs. Post-Hbo opleiding Mindfulnesstrainer en opleiding tot Kindermindfulnesstrainer. Eigen praktijk ‘Nu-n-Nu mindfulness’, en daarnaast Mindfulnesstrainer voor ‘Schouten en Nelissen’ en voor ‘Mindfulonderwijs’. Zelf type 1-diabetes en dus ervaringsdeskundige.

 


 

 _mg_9257_r

www.brigietbrink.nl

Brigiet Brink (Brigiet Brink Coacht & Traint)
Prakijktijkadres: Bernulfusstraat 2, 3817 BL Amersfoort
06-41317447
info@brigietbrink.nl

Aanbod: “Als diabetescoach begeleid ik mensen met diabetes hun eigen weg te vinden om deze ingrijpende ziekte een plek in het leven te geven. Zodat zij op hun eigen manier de draad weer op kunnen pakken zonder diabetes de overhand te laten nemen of te negeren”.

Achtergrond: Sinds 2012 ben ik werkzaam als zelfstandig diabetescoach en trainer/coach in de (diabetes)zorg. Mijn missie is bijdragen aan een gezond en positief leven met diabetes. Dit doe ik door mijn eigen ervaringen met diabetes in artikelen te delen en mensen met diabetes te coachen individueel of in groepsverband. Daarnaast train ik zorgprofessionals op het gebied van persoonsgerichte zorg. Ik ben gediplomeerd coach en was voorheen ruim zeven jaar werkzaam als trainer/coach in de cultuursector.

 


 

FeWo_38be_i

www.femvit.nl

Femke Wollgarten (FemVit)
Praktijkadres: in overleg op (buiten)locatie, regio Limburg
info@femvit.nl

Aanbod: “Als ervaringsdeskundige ben ik gespecialiseerd in diabetes type 1. Ik bied begeleiding aan mensen met diabetes gericht op onder andere de volgende thema’s: leefstijl, loopbaan, reizen, zwangerschap en het acceptatieproces rondom diabetes.”

Achtergrond: Ruime en brede werkervaring als coach & trainer, Post-HBO geregistreerd leefstijlcoach en zelf diabetes type 1 sinds mijn 24e levensjaar. Mijn werkwijze is dat ik mensen met diabetes weet te stimuleren en te motiveren wat er vooral wel mogelijk is met deze ziekte. Ik zelf ga geen uitdaging uit de weg met mijn diabetes en dit heeft een positieve invloed op mijn eigen gezondheid.


Hella_Heijblom

www.diabetesbegeleiding.nl

Hella Heijblom (Diabetesbegeleider)
Praktijkadres: in overleg thuis, op school of op een andere locatie (door heel Nederland).
06-23464922
info@diabetesbegeleiding.nl

Aanbod: “Ik ondersteun jongeren (12-18 jaar of ouder) met diabetes op hun pad richting zelfstandigheid, samengaand met alle problemen die ze tegenkomen op bijvoorbeeld school, thuis of in hun vrije tijd. De nadruk ligt op het versterken van de vaardigheden die nodig zijn om jezelf te kunnen zijn in combinatie met diabetes, zoals zelf regie durven en willen nemen, therapietrouw worden/zijn/blijven, inzicht in eigen handelen en oplossingsgericht denken. Daarbij bied ik ondersteuning aan hun ouders/verzorgers, de school en andere betrokken partijen. Ook geef ik voorlichting aan het docententeam of de klas. Daarnaast werk ik ook met gezinnen met kinderen van de basisschoolleeftijd (en soms nog jonger) en ondersteun ik ouders, broertjes/zusjes en anderen binnen het netwerk van het gezin met hulpvragen.”

Achtergrond: HBO Pedagoog. Diabetes Type 1 (1999). Ik maak gebruik van mijn kennis en ervaring van en met diabetes en ik combineer dit met mijn pedagogische achtergrond. Al ruim vier jaar bied ik begeleiding aan leerlingen met diabetes in het voortgezet onderwijs, hun ouders/verzorgers, de school en begeleid ik gezinnen met jongere kinderen. Nu ruim een jaar ben ik ambassadeur voor de Stichting Zorgeloos Met Diabetes Naar School en ben ik auteur van de informatiegidsen over diabetes die ontwikkeld zijn voor het voortgezet onderwijs.


 

Jelly

www.diabetescoach-utrecht.nl

Jelly Meijer
Praktijkadres: Jan van der Heijdenstraat 14, 3817 JG Amersfoort
06 81022893
info@diabetescoach-utrecht.nl

Aanbod: “Ik begeleid en coach mensen die merken dat diabetes (bij henzelf, partner of kind) een grote impact op het gezin heeft. Het vergt continu de aandacht en het is niet eenvoudig om balans te vinden en te behouden. Ik bied begrip en een steun in de rug, en help je oplossingen te vinden die jou verder helpen. In het gezin, op school, tijdens werk of vrije tijd. Voor een acceptabel leven mét diabetes, met meer balans, energie en veerkracht!”

Achtergrond: Ik ben professioneel life- en loopbaancoach, met als specialisatie diabetes. Ik heb sinds 1974 diabetes mellitus type 1 en ben moeder van een (inmiddels zelfstandige) dochter met diabetes. Ervaring met insulinepomp. Ik heb ruim 30 jaar gewerkt als (diabetes)diëtist bij thuiszorg, een preventiecentrum, bij Cambridge Weight Plan en als specialist Voeding, Leefstijl en Zelfmanagement bij Diabetesvereniging Nederland.